Objavljeno

Transparent podrške Grčkoj u Zagrebu: “Ne mjerama štednje! Da demokraciji!”

Članovi inicijative “Solidarno s Grčkom – Protiv mjera štednje!” spustili su sinoć s nadvožnjaka u Savskoj ulici transparent kojim iskazuju podršku borbi radnog naroda Grčke protiv mjera štednje i diktature kapitala.

Ususret nedjeljnom referendumu u Grčkoj o mjerama štednje koje Grčkoj pokušavaju nametnuti institucije tzv. Trojke sinoć oko 23 sata sudionici inicijative “Solidarno s Grčkom – Protiv mjera štednje!” spustili su s nadvožnjaka u Savskoj ulici transparent na kojem je na engleskom i grčkom pisalo “Ne mjerama štednje! Da demokraciji!“: “NO to austerity! YES to democracy!, ΟΧΙ στη λιτότητα! ΝΑΙ στη δημοκρατία!”.

“Podržavamo borbu radnog naroda Grčke protiv mjera štednje i diktature kapitala. Podržavamo vašu borbu za stvarnu demokraciju, onu koja bi djelovala u interesu radne većine – u Grčkoj i u cijelome svijetu. Snažno i glasno NE mjerama štednje na referendumu koji se održava ovu nedjelju može otvoriti široki prostor za demokratsku raspravu o tome kakvu Europu radništvo želi.

NE otvara priliku za promjenu omjera snaga između rada i kapitala te za započinjanje procesa koji bi doveo do istinski demokratskog i ekološki održivog društvenog sustava. Za dobrobit naše generacije i generacija koje dolaze nakon nas”, poručili su priopćenjem iz inicijative zaključivši s pozivom “raskinimo s kapitalizmom – borimo se za demokraciju!”. H-Alter…


Povezano