Objavljeno

TIFFxInstagram festival kratkih filmova najavio isključivo ženski žiri

Festival kratkih filmova TIFFxInstagram održava se već treći put, a ove je godine posebno posvećen promoviranju rodne ravnopravnosti. Ne samo što će stručni žiri činiti isključivo žene, već se uvodi i nova nagrada – Share Her Journey Prize.

Ovogodišnja komisija zasad uključuje: Ammu Asante, redateljicu i ambasadoricu Share Her Journey nagrade, April Reign, autoricu i kreatoricu #oscarssowhite, Aliciu Malone, voditeljicu na TCM-u i FimStruck, Awkwafinu, repericu, komičarku i glumicu iz Oceanovih 8, te Sarain Fox, aktivistkinju, umjetnicu i glumicu. Preostale članice žirija bit će poznate za nekoliko tjedana.

Amma Asante osobno će odabrati dobitnicu nagrade Share Her Journey, a u konkurenciju za istu ulaze sve natjecateljice koje se identificiraju kao žene. Osim nagrade, Share Her Journey je i kampanja posvećena uvažavanju i isticanju ženskog rada na ekranu i iza njega.

„TIFFxInstagram festival kratkih filmova na mnogo načina odražava evolucijsku narav pričanja priča i digitalnih medija. Filmska industrija prolazi kroz period promjena, a uključivanje Share Her Journey nagrade potkrjepljuje našu predanost postizanju rodne ravnopravnosti,” izjavio je Malcolm Gilderdale, producent TIFF-a.

 Inače, filmski festival u Torontu i Instagram otpočeli su suradnju 2016. s ciljem otkrivanja i promoviranja što većeg broja kreativaca na globalnoj razini. Prošle je godine filmove pogledalo preko 64 milijuna korisnika platforme, a početkom ove godine TIFFxInstagram festival kratkih filmova nominiran je za Webby, nagradu za inovativne internetske pothvate.

Festival možete pratiti na Instagramu od 10. do 17. srpnja, a dobitnice će biti proglašene 19. i 20. srpnja 2018. [K.D.] Women and Hollywood


Povezano