Objavljeno

Slavki Pavić Nagrada “Vladimir Nazor”, po prvi put u povijesti za fotografiju

Foto: Marko Ercegović

Dodijeljene su Nagrade „Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti.

Nagradu za životno djelo iz književnosti je dobio Hrvoje Hitrec, iz glazbe Višnja Mažuran, za film Petar Krelja i za kazalište Ivica Kunčević; za likovne i primijenjene umjetnosti nagrada je dodijeljena Slavki Pavić, prvi put u povijesti nagrade za fotografiju, a za arhitekturu Đuri Mirkoviću.

Godišnja nagrada za književnost uručena je Ivici Prtenjači za roman „Sine, idemo kući“, za glazbu Dubravki Šeparović Mušović za operne uloge u 2021. godini, a za film Antoneti Alamat Kusijanović za „Murinu“.

Godišnja nagrada za kazalište dodijeljena je Siniši Popoviću za ulogu Henrika u drami „Kad svijeće dogore“ Sandora Maraija, za likovnu umjetnost Matku Vekiću za izložbu „Arhipelag“ u Muzeju suvremene umjetnosti, te za arhitekturu dvojcu Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za projekt „Providurova palača“ u Zadru.


Povezano