Objavljeno

Serijal Zvjezdane staze uvodi transrodne i nebinarne likove

I dosad poznat po otvorenosti i toleranciji, serijal Zvjezdane staze: Discovery će u trećoj sezoni serije uvesti nove likove koji su transrodni i rodno nebinarni, potvrdili su iz TV kuće CBS.

Glumac Ian Alexander utjelovit će Grayja, transrodnog muškarca koji želi postati domaćin Trilla, vanzemaljske vrste koja preživljava zahvaljujući simbiozi s domaćinima s kojima ostaje cijeli život. Nebinarnog lika imena Adira utjelovit će Blu del Barrio. U oba su slučaja u pitanju transrodni i nebinarni glumci_ice.

Izvršna producentica serije Michelle Paradise otvoreno je izrazila oduševljenje novim likovima, dodajući kako ona i ostatak kreativnog tima žele priču razvijati uz empatiju, razumijevanje i osnaživanje.

Zvjezdane staze uvijek su nastojale pružiti vidljivost nedovoljno zastupljenim zajednicama budući da je jedna od misija serije pokazati kako je budućnost bez diskriminacije u potpunosti unutar dosega čovječanstva.

Kako Paradise ističe, u seriji su se već pojavljivali likovi koje su mnogi gledatelji tumačili kao indirektan prikaz nebinarnog iskustva. Tako smo već devedesetih godina mogli vidjeti narative s referencama na vanzemaljske vrste koje nadilaze rodnih specifičnosti. No ovo je prvi put da su transrodni i nebinarni likovi direktno predstavljeni kao takvi.

Del Barrio, koji svoju nebinarnost izražavaju zamjenicom “oni”, izjavili su kako se u trenutku kada su dobili ulogu još nisu autali svim članovima te da im se ovo činilo kao idealna prilika da to konačno naprave. [K.D.] Huffington Post…


Povezano