Objavljeno

Projekt ‘Student/ica za prijatelja/icu’

Marina Ćurko (23), Ivana Čičak (23) i četvero njihovih kolega za kolegij Menadžment promjena na Ekonomskom faksu dobili su zadatak osmisliti projekte koji promiču društveno odgovorno ponašanje, te se tako rodio projekt ‘Student za prijatelja’.

To je projekt volontiranja u dječjem domu, tijekom kojeg se svatko od njih redovito druži s jednim konkretnim djetetom i nastoji mu pomoći oko socijalizacije, zbližavanja, učenja, zabave… Ravnateljica u Dječjem domu ‘A. G. Matoš’ Đurđa Čačić upoznala ih je s pravilima doma i poučila ih je da ne budu nametljive, da ne ispituju djecu o njihovim obiteljskim odnosima i traumama, ali da im budu pri ruc,i da im pomažu, savjetuju ih, slušaju, zabavljaju i rade sve ono što prijatelji i inače rade, piše Kristina Turčin za Jutarnji.

Ne bi nipošto htjele umanjiti vrijednost projekta i super je i da ekonomski faks govori i ovakvim vrijednostima, kao i da Jutarnji u božićne dane ima vremena za ovakve teme, samo primjećujemo da je na stranicama Volonterskog centra Zagreb spomenuta ravnateljica još 2009. napisala poziv za volontere/ke na baš ovome, a vjerojatno ih kontinuirano traži i puno duže. Tako da, ako se ikada osjetite pozvanim, uskočite. Sigurne smo da im neće smetati ako i niste student/ice ekonomije:)

Slika preuzeta iz  teksta o Dječjem domu Lipik.


Povezano