Objavljeno

Proglašene ovogodišnje dobitnice stipendije L’Oréal-UNESCO Za žene u znanosti

Jelena Bijelić (Odjel za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku), Ivana Lapić (Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku KBC-a Zagreb), Ena Melvan (Fakultet elektrotehnike i računarstva i Prehrambeno-biotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Macquarie Sveučilištem u Sydneyju) i Helena Virić Gašparić (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) ovogodišnje su stipendistice Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“.

U organizaciji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija i L’Oréala Adria, ovaj program se provodi već 15 godina. Stipendije se dodjeljuju kandidatkinjama, polaznicama doktorskoga studija na području prirodnih znanosti, medicine i zdravstva te biotehničkih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja.

Povodom obilježavanja 15. obljetnice provođenja Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“ u zagrebačkom parku Zrinjevac do 30. lipnja postavljena je izložba „Svijet treba znanost, a znanost treba žene“ na kojoj su predstavljene 53 znanstvenice koje su dosad nagrađene ovom prestižnom stipendijom.


Povezano