Objavljeno

Profil nudi Ženski mozak za 50 lipa. Najozbiljnije.

Profil je jučer kao pokrenuo akcijsku prodaju knjiga za 50 lipa (ima možda 10-15 naslova za 50 lipa, i još dodatni naslovi, od kojih nam ni jedan nije bas zatitrao, su na sniženjima). Osim sto su trebali nazvati akciju poklanjamo knjige, jer je totalna uvreda prodavati knjige za 50 lipa, ima još jedna uvreda, a to je da je akcija u press releaseu najavljena prodajom knjige Ženski mozak – za 50 lipa. Buuu! 🙂

No da ne parafraziramo, evo početak priopćenja za javnost:

Ovog vikenda u svim Profilovim knjižarama započinje velika, totalna rasprodaja popularnih domaćih i stranih naslova. Od 15. siječnja svi ljubitelji dobrog štiva, iz široke palete knjiga ponuđenih po akcijskim cijenama, moći će nabaviti omiljene naslove već od 0,5 kuna.

Tako će svi oni koji žele uroniti u tajne „Ženskog mozga“ moći nabaviti ovu knjigu za samo 0,5 kuna, pomoću koje će žene spoznati da raspolažu opakim komunikacijskim strojem, a muškarci otkriti da konačno posjeduju ključ za razumijevanje svojih odnosa sa ženama.

Nisu oni to tako mislili, reći će netko. Pa naravno, u tome i je problem, što ne misle.

Uglavnom, sama činjenica da se jedna ‘stručna’ knjiga može prodavati za 50 lipa dovoljno govori o njenoj stručnosti. Radi se o ženi koja je izdala knjige Muški mozak i Ženski mozak, a koje su žutim medijima tako prigodne za prodaju nebuloza, te se knjiga prodaje zahvaljujući starim poznatim stereotima koji se daju sažeti u ‘Žene su s Venere, muškarci su s Marsa’. Da je možda izdala knjigu naziva ‘Ženski i muški mozak: Uglavnom isti’, kao što realna slika mozga pokazuje, koliko bi to medijima bilo zanimljivo? pita se Emily Bazelon, koja za NY Times donosi dobru kritiku ove knjige.

Kako bi izgladili ovu situaciju, zahtjevamo da se i Muški mozak počne poklanjati za 50 lipa. Pa ‘ko voli, nek izvoli.


Povezano