Objavljeno

Posljednje riječi programera Billa Zellera

U srijedu, 5. siječnja od ozljeda nanešenim u pokušaju samoubojstva preminuo je po općim standardima uspješan muškarac, programer Bill Zeller (27) (osobne stranice, @billzeller). Iza sebe ostavio je pismo u kojem objašnjava razloge svog čina. Objašnjava ‘tamu’ koja ga je pratila cijeli život, koju nikad nije podijelio ni sa kim, i zbog koje je, kako je smatrao, mu bila onemogućena istinska bliskost sa ljudima. Malo se psihološki pripremite, pa pročitajte ovo lucidno pismo, jako korisno za razumijevanje stanja u kojem se može naći osoba koja je (na bilo koji način, bilo kada) bila zlostavljana. Također, ovo je pismo ujedno i apel svim ljudima koji prolaze kroz nešto slično, da smognu hrabrosti i odvaže se nekome povjeriti.

Bill Zeller, koji je završavao studij na Princetonu, svoju posljednju poruku počinje riječima:

 

I have the urge to declare my sanity and justify my actions, but I assume I’ll never be able to convince anyone that this was the right decision. Maybe it’s true that anyone who does this is insane by definition, but I can at least explain my reasoning. I considered not writing any of this because of how personal it is, but I like tying up loose ends and don’t want people to wonder why I did this. Since I’ve never spoken to anyone about what happened to me, people would likely draw the wrong conclusions.

Udahnite i kliknite za nastavak

Dodatni linkovi:

  • Christopher de Serres, suosnivatelj organizacije Wo/Men Speak Out™ poslao je video apel američkim fakultetima da počnu obraćati pažnju na uzroke, a ne na simptome ovakvih tragedija i problema.
  • Osvrt – I’m writing this for the other Bill Zellers na thelastpsychiatrist.com

Povezano