Objavljeno

Pokrenuta online platforma s informacijama o društveno odgovornom poslovanju

Erasmus+projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. Riječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a, a primarni cilj projekta je obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire.

Kako bi se spomenute teme na kvalitetniji način približile široj javnosti, poduzećima, donositeljima odluka i mladim stručnjacima/kinjama, projektni su partneri pokrenuli online platformu koja će u obliku bloga na mjesečnoj razini donositi zanimljive tekstove i informacije o DOP-u i zakonodavnom okviru u EU.

S obzirom na to da je svaki projektni partner odabrao specifično područje koje će istraživati tijekom projekta, kao i podijeliti primjere dobre prakse unutar svoje zemlje, blog će biti prilika da se kroz nešto neformalnij inačin javnost obrazuje o navedenim temama te društvenim i ekonomskim aspektima za koje su za njih vezane.

Čitatelji/ce trenutno mogu pronaći teme poput:

– Direktiva o nefinancijskom izvještavanju u Italiji
– Kultura doniranja hrane u Hrvatskoj
– DOP i zapošljavanje osoba s invaliditetom
– Poticanje obrade korištenih materijala
– Budućnost nefinancijskog izvještavanja u Slovačkoj,
– Europski”Pact for Youth”: Poslovno-obrazovna partnerstva za poticanje zapošljavanja mladih i njihovo uključivanje,

ali i brojne druge.

Sve teme koje će projektni partneri predstaviti putem bloga u skladu su sa strategijom Europe 2020, usmjerene su na problematiku razvoja DOP-a u EU, kao i razmjenu najboljih praksi kada je riječ o EU direktivama u području DOP-a.

Organizacije koje sudjeluju u projektu su RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovornoposlovanje (Hrvatska), Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija) te Pontis Foundation (Slovačka)te Trucost (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na internetskoj stranici, pisati konzorciju na info@hi4csr.com, ili se povezati putem društvenih mreža: FacebookaTwittera i LinkedIna.

Povezano