Objavljeno

Pokrenuta crowdfunding kampanja za Buba bar

Početkom tjedna na platformi Indiegogo pokrenuta je crowdfunding kampanja Ekstra kromosom za ekstra kavu kojoj je u cilju prikupiti 10 000 dolara za uređenje prvog kafića u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom – Buba bar.

Kampanju je pokrenula Udruga Bubamara iz Vinkovaca koja brine o preko 1.400 osoba s invaliditetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zapošljava oko 245 osoba, te je uspješno aplicirala i realizirala preko 80 projekta.

Potencijal kafića Buba bar prepoznao je Grad Vinkovci te je Udruzi Bubamara dao na korištenje atraktivan prostor u centru grada veličine 500 četvornih metara kojeg prethodno treba adaptirati upravo sredstvima crowdfunding kampanje. Dio sredstava za opremanje Buba bara osigurao je HEP, a dio se planira osigurati upravo kroz kampanju na crowdfunding platformi INDIEGOGO koja je započela u ponedjeljak.

Od kada je kampanja aktivna već je prikupljeno preko 40 posto od planiranih 10.000$. No, to je samo prvi cilj i dovoljno samo za minimalne uvjete kako bi Buba Bar bio funkcionalan. Sva financijska sredstva koja premaše početnu granicu, također će biti namijenjena za dodatno uređenje Buba Bara.

U Buba Baru biti će biti zaposlene osobe s Downovim sindromom i biti će to prvi kafić u Hrvatskoj u kojemu goste i gošće poslužuju osobe s invaliditetom. Alen, Domagoj, Dario, Ivana i Marija već tri mjeseca marljivo vježbaju i bruse svoje vještine kako bi njihov početak rada bio što uspješniji. Spremni su iskazati se i svima pokazati svoje talente, a njihovo uzbuđenje zbog početka rada u Buba Baru teško je prenijeti riječima. 

„Naša je misija poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom, te potaknuti društvo da osobe s invaliditetom prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da Buba Bar probije led, i da uskoro svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar! Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi.“ ističe Roberta Mesić, koordinatorica crowdfunding kampanje iz Udruge Bubamara.

U sklopu ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima s radom je započeo privremeni Buba bar u kojem goste i gošće poslužuju osobe s Downovim sindromom, a to im je ujedno i praksa za pravi Buba Bar koji će se, nadamo se, uspješno otvoriti zahvaljujući Indiegogo kampanji koja je u tijeku.

„Kompletan iznos prikupljenih donacija uložit ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima.“, ističe Tomislav Velić, predsjednik Udruge.

Priključite se ovoj odličnoj inicijativi i budite dio ove jedinstvene turističke priče. „Pomozite nam da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve – nas sa one, i vas s druge strane šanka.“, dodaje Žana Skejo-Škorić, izvršna direktorica Udruge Bubamara iz Vinkovaca.

Lajkate, sherajte i svojom donacijom pomozite Udruzi Bubamara u otvaranju prvog kafića u Hrvatskoj u kojem će vrhunsku kavu servirati osobe s Downovim sindromom. 

Povezano