Objavljeno

Dodijeljene nagrade LOTY – voxfeminae.net osvojio drugu sisu

Na sinoćnoj dodjeli nagrada Lez of the Year, za dostignuća koja pridonose vidljivosti lezbijki i biseksualnih žena u organizaciji udruge ZbeLeTron, pobjedu je uvjerljivo odnijela Marina Milković – voditeljica programa podrške Zagreb Pridea Queer2Queer.

Drugo mjesto, prema online glasovima na Facebooku i u samom prostoru Coolture, osvojio je portal voxfeminae.net dok je treća nagrada otišla u vrijedne ruke žena iz bračke udruge Zemlja za nas. Same nagrade LOTY, prekrasne sise, kreacija su branda The fat bat wicked factory Vragane Sovilj.

Malo koji LGBT orijentirani program se uspio održati toliko dugo i uspješno kao što je Queer2Queer koji se pod voditeljskom palicom Marine Milković održava se već četvrtu godinu, te se u opuštenoj atmosferi raspravlja o svakodnevnim problemima LGBT populacije na inovativan i zabavan način. Queer2Queer upravo je prošlog tjedna proslavio četvrti rođendan tako da imaju dvostruki razlog za slavlje, a Voxov razgovor s koordinatoricom Marinom možete pročitati ovdje.

Eko feministička udruga Zemlja za nas u 2014. pokazala je kako su pravi uzor ženama koje treba ohrabriti pozitivnim primjerima da se i same osokole na ostvarenje vlastitih snova stvaranjem mjesta u kojemu vlada ravnopravnost i poštovanje spram članova zajednice, kombinirano s brigom za okolinu. Više o samoodrživosti na otoku Braču i aktivnostima udruge Zemlja za nas možete pročitati u tekstu Dunje Ribarić.

Portal voxfeminae.net nominiran je kao jedan od omiljenih portala lezBijske zajednice zbog doze kulture, zabave i politike na svakodnevnoj razini; te zbog rada na bazi umjetnica i samom Vox Feminae festivalu.

Podsjetimo, 2012. godine LOTY je otišao u ruke LeZbora, a godinu nakon bendu Žen.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su svoj glas dali Voxu, podsjećamo vas na tekst o lezBijkama godine po našem izboru, te se nadamo da ćemo iduće godine Lez of the Year ugostiti upravo u našem dnevnom boravku – Virginiji!


Foto s ugly (xmass) sweater voxovskog druženja 🙂


Povezano