Objavljeno

Pobijedili smo na Give a Hacku!

Kampanja ‘Radi ponosno’, koju su ispred udruge K-Zona/VoxFeminae osmislili Gabrijela Ivanov i Noah Pintarić, najbolja je kampanja proizašla iz kreativnog maratona Give a Hack koji se 10. i 11. prosinca održao u organizaciji društvenog poduzeća Brodoto, a cilj joj je promocija ravnopravnosti LGBT osoba na radnom mjestu.

Format inspiriran hackatonima, prvi ovakav na našim prostorima, spojio je kreativne profesionalce/ke i aktiviste/kinje civilnog društva s ciljem da u 48 sati kreiraju što atraktivniju kampanju.

U Give A Hacku sudjelovalo je preko 40 ljudi, a svoje su kampanje stvarale respektabilne udruge poput Iskoraka, Zelene energetske zadruge, Udruge za promicanje inkluzije i drugih, uz pomoć dizajnera, stratega i komunikacijskih stručnjaka te pod vodstvom iskusnih mentora.

Rezultat ovog kreativnog maratona je osam vrhunski odrađenih kampanja, a ‘gay friendly poduzetnici’ pobijedili su u vrlo oštroj konkurenciji.

 

“Ovo je prva u nizu aktivnosti koje društveno poduzeće Brodoto provodi s partnerima s ciljem podizanja vidljivosti organizacija civilnog društva. Bilo je zanimljivo promatrati sinergiju kreativnih profesionalaca i aktivista civilnog društva i neizmjerno nas veseli što su rezultati izvrsni. Ovaj događaj je mali, ali važan korak većoj prisutnosti u javnosti organizacija koje poboljšavaju naše društvo”, izjavila je Kristina Lauš, voditeljica projekta iz društvenog poduzeća Brodoto.

Uz pomoć sponzora, najbolje kampanje su osvojile besplatan medijski prostor i plakatna mjesta. Osim nagrade žirija, svojeg je favorita izabrala i publika – Zelena energetska zadruga i kampanja promocije obnovljivih izvora energije među građanima.


Povezano