Objavljeno

Peticija za odgodu Zimskih olimpijskih igara u Rusiji 2014.

S obzirom na to da je misija Međunarodnog olimpijskog odbora Mir kroz sport u potpunosti suprotna s izravnim ratom koji se vodi u Rusiji nad LGBT građanima/kama i posjetiteljima/icama, pokrenuta je online peticija čiji je cilj odgoditi 22. Zimske olimpijske igre koje bi se trebale održati od 7. do 23. veljače 2014. u ruskom gradu Soči.

Ruska vlada donijela je drakonske zakone koji zabranjuju slobodu LGBT građana i posjetitelja do te mjere da čak radi govorenja u korist LGBT prava možete dobiti ogromnu novčanu kaznu, kaznu zatvora i riskirati fizičko zlostavljanje od strane policije i homofobnih skupina.

Zakone je osobno potpisao predsjednik Rusije Vladimir Putin i time doveo u opasnost živote ruskih građana i građanki, ali svih onih koji posjete Rusiji, a pripadaju ili podržavaju LGBT zajednicu, kao i živote LGBT Olimpijaca/ki.

Dok Rusija ne promijeni svoje zakone i ne prestane podržavati legalizirani rat protiv LGBT zajednice, Zimske olimpijske igre 2014. trebale bi se odgoditi na neodređeno vrijeme, stoji u opisu peticije.

Peticiju za odgodu Zimskih olimpijskih igara u Rusiji potpišite ovdje.


Povezano