Objavljeno

Novi film Lukasa Nole progovara o obiteljskom nasilju

Povodom skorašnjeg početka kino distribucije filma ‘ŠUTI’ Lukasa Nole, na zagrebačkom Cvjetnom trgu održana je akcija u kojoj su sudjelovale glumice iz filma Lana Barić i Tihana Lazović te glumice Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Marija Škaričić kao i članice Autonomne ženske kuće Zagreb.

Cilj akcije bio je privući pažnju posjetitelja/ica na problem obiteljskog i partnerskog nasilja o kojem se svakako dovoljno ne govori te uputiti ih na početak kino distribucije filma, 19. prosinca.

S obzirom da film progovara o problemu obiteljskog nasilja i snimljen je prema motivima istinite priče, u kampanji uoči početka distribucije sudjelovala i Autonomna ženska kuća Zagreb s ciljem da se pokuša skrenuti pažnja i senzibilizirati javnost o gorućem problemu obiteljskog i partnerskog nasilja u Hrvatskoj, te da se ukaže na realno stanje stvari, na nužnost institucionalne podrške ženama i djeci, osobama koje su preživjele nasilje te osvijesti što društvo može učiniti u prepoznavanju i rješavanju problema na razini pojedinca/ki.

 


Povezano