Objavljeno

Nema zemlje za mlade žene (web)

‘No country for young women‘ multimedijski je projekt filmske redateljice i urednice Elene Rossini koji sadrži intervjue sa ženama iz raznih dijelova svijeta, svih dobi, rase, zanimanja i socijalno-ekonomskog statusa. Nastao je kao reakcija na nedostatak vidljivosti profesionalnih žena u francuskim medijima  i inspiriran konferencijom Women & Power Omega Instituta u New Yorku .

Unatoč nazivu, web stranica nije fokusirana samo na mlade žene jer je nemoguće poreći da su i u 2011. godini starije jednako, ako ne i više, diskriminirane. Svrha je osvijestiti razne prepreke s kojima se susreću mlade žene na samim počecima profesionalnog razvoja.

Cilj projekta je kreiranje arhive širokog raspona ženskih priča o njihovim životima i karijerama kako bi pružili prave uzore i inspirirali čitatelje/ice za ostvarivanje vlastitih ciljeva i potencijala.

‘No country for young (and old) women’, u nešto više od dvije godine postojanja, prikazao je čitavu lepezu uspješnih žena najrazličitijih zanimanja i dobi, od 17 pa do čak 90 godina, od autorice animiranih filmova, komičarki, novinarki i arhitektice pa sve do NASA-ine inženjerke. Njihova iskustva i životne priče predstavljena su kroz klasične intervjue, freehand portrete ili pak putem video snimke.

Pitanja su vezana uz obrazovanje, prvi posao, pozitivne i negativne strane bivanja ženom te savjete za konkretna zanimanja. Stranica sadrži i citate istaknutih ženskih ličnosti kao i izvještaje s raznih događanja, konferencija ili foruma vezanih uz žene.

‘No country for young (and old) woman’ možete pratiti na facebooku, twitteru ili prijavom na newsletter. [A.K.]

Slijeva na desno: Julie Zeilinger. 17. Student and blogger. Sally Kohn, 34. Community organizer turned pundit. Pamela Abalu, mid-thirties. Architect. Lisa Rohleder, 43. Acupuncturist on purpose and a social entrepreneur accidentally.


Povezano