Objavljeno

Najstarije sestre blizanke na svijetu (foto)

Iako su još 15. studenog napunile 102 godine, Guinness World Record nedavno je Edith Ritchie i Evelyn Middleton, iz malenog grada Aberdeenshire u Škotskoj, proglasio najstarijim blizankama na svijetu.

Zanimljivo je da, kada su 1909. godine sestre rođene, kralj Edward VII vladao je zemljom, Južni pol još nije bio osvojen, a Florence Nightingdale i Mark Twain bili su živi.

Iako nisu identične blizanke, majka ih je uvijek oblačila jednako, nosile su velike mašne i duge pletenice. Nakon škole, radile su na farmi sve dok nisu osnovale vlastite obitelji. Evelyn se udala za William Middletona i imala četvero djece, 12 unuka, 26 praunuka i tri prapraunuka. Edith se udala za Nathaniel Ritchiea, imala četvero djece, devet unuka, 21 praunuka i tri prapraunuka.

Sestre su uvijek bile jako povezane, a sada i žive skupa u staračkom domu u rodnom gradu.

Njihova tajna dugotrajnog života? Jednostavno živjeti, marljivo raditi i imati dobrog supruga. Naravno, dodaju znanstvenici, i dobri geni.

Prijašnje najstarije sestre blizanke bile su Ena Pugh i Lily Millward, koje su od sadašnjih rekorderki mlađe samo šest tjedana. [A.L.]


Povezano