Objavljeno

Mladi radnici i radnice informirajte se o tržištu rada i svojim pravima

Mreža mladih Hrvatske pokrenula je Facebook stranicu Mladi radnici i mlade radnice. Stranica je zamišljena kao prostor za informiranje i diskusiju o brojnim temama vezanim uz populaciju mladihtržište rada i radnička prava.

Na stranici se svakodnevno objavljuju vijesti i razni drugi sadržaji vezani uz tržište rada i radnička prava kako bi populaciji mladih radnika i radnica ne samo prenijeli aktualne vijesti, već ih i kontinuirano informirali o trendovima na tržištu, novim mogućnostima i njihovim neotuđivim pravima.

Ukoliko ste mladi (ili se tako osjećate) te radite ili mislite raditi jednog dana, na Facebook stranici možete podijeliti informacije i raspravljati o tome što se trenutno događa na tržištu rada i s radničkim pravima, a sve kako biste mogli biti kvalitetno informirani i upoznati s vašim pravima.

Dodana vrijednost Facebook stranice je i mogućnost da mlade osobe podijele svoje mišljenje ili iskustvo na radnom mjestu (anonimno, ukoliko to žele) putem Google Obrasca čiji će rezultati biti naknadno objavljeni na stranici. Ukoliko smatrate da postoji neki problem u području rada, profesionalnog obrazovanja i sličnog, ili ste primijetili nešto što smatrate važnim za područje rada i radničkih prava, ovaj je obrazac idealna prilika da o tim problemima informirate javnost, kako bi se isti mogli javno problematizirati.

“Mladi smo, mlade smo, ali smo radnice i radnici!  To što nemamo puno iskustva i što smo novi na tržištu rada, ne znači da nemamo prava i da se naša prava trebaju privremeno zamrznuti. 

Bitno je osvijestiti da to što smo mladi ne diskreditira naš rad, kao što obećanja o boljoj budućnosti ne osiguravaju življenje od tog istog rada danas. Želimo biti pošteno plaćeni za svoj rad, imati pravedne radne uvjete i prave ugovore o radu. Želimo da se naše znanje cijeni, da se naše formalno i neformalno iskustvo vrednuje te da dobijemo zasluženo povjerenje”, poručuju na FB stranici.

Više informacija o možete pronaći i na službenim stranicama Mreže Mladih Hrvatske.

Povezano