Objavljeno

Milanka Opačić obećala više novca za porodiljne naknade

Bivša ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić najavila je da će, ako Narodna koalicija dođe na vlast, delimitirati porodiljne naknade sa šest na osam mjeseci, u smislu da će se u tom periodu isplaćivati puna plaća. S oporavkom državnog proračuna, to bi se naknadno primijenilo na cijelo trajanje porodiljnog dopusta, odnosno ženama na porodiljnom dopustu bi se 12 mjeseci isplaćivala cijela plaća.

“Nakon 11. rujna, nastavit ćemo gdje smo stali. Mi smo zemlju pokrenuli i izvukli iz krize. Nakon ovog čudnog eksperimenta od šest mjeseci, sve je stalo. Radit ćemo na povećanju standarda pa i korisnika socijalne pomoći. Očekujemo da će stanje u proračunu biti takvo da ćemo moći pomoći i njima jer zaista su zaslužili”, kazala je, prenosi N1, Opačić.

Na upit novinara mogu li se u budućnosti očekivati mjere poput oprosta duga nekim kategorijama građana, Opačić je odgovorila: “Oprost duga bio je jednokratna mjera i teško je možemo ponoviti. Da opet idemo u to, poslali bismo pogrešnu poruku svima koji cijelo vrijeme plaćaju svoje račune”.

Kritizirala je zatim Domoljubnu koaliciju jer jedno od njihovih glavnih izbornih obećanja nije zaživjelo u praksi.

“Tisuću eura po bebi najbolji je primjer kako su građane prevarili, nisu bili u stanju donijeti ni zakon. Čak smo i ponudili, evo, napisali umjesto njih zakon, međutim čak ni to nisu iskoristili. To znači da su prevarili građane. Naš zakon je i bio u funkciji toga da naprosto pokažemo građanima da su i HDZ i Most dvije neodgovorne stranke koje su im obećavale, kao što im sada obećavaju, stvari za koje u startu znaju da nisu izvedive”, kazala je bivša ministrica predstavljajući socijalni program Narodne koalicije.


Povezano