Objavljeno

Likovna kolonija na Strossu

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu (HDLU) i Turističke zajednice grada Zagreba do 1. rujna održava se četvrta po redu Gornjogradska likovna kolonija, radnim danom od 11 do 21 sata i vikendom od 10 do 20 sati u sklopu Ljeta na Strossu.

Likovna kolonija okuplja umjetnike, članove Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) koji na Strossmayerovom šetalištu svakodnevno izlažu svoje radove koji se mogu razgledati i kupiti po pristupačnim cijenama. Umjetnici također vode likovne radionice koje se održavaju uglavnom u popodnevnim satima.

Ovaj četvrtak, 20. lipnja obilježava se Dan kulturnog turizma, koji se tradicionalno obilježava svake godine u drugom gradu Hrvatske. Ove godine odabir je pao na Zagreb. Održat će se koncert i likovne radionice koje će početi u 19 sati i trajati do 22.

PROGRAM

Svakodnevne besplatne radionice do 1. rujna

Radnim  danom od 16 do 19, vikendom od 16 do 20 h. Ponedjeljkom, praznicima i blagdanima radionice se neće održavati.

Radionice su besplatne za sve sudionike, a svrha im je upoznati građanstvo sa raznolikim likovnim izričajima i likovnim tehnikama te pružiti mogućnost stvaranja uz profesionalno vodstvo likovnih umjetnika i umjetnica članova i članica HDLU, te izraditi vlastiti rad u inspirativnom Gornjogradskom okruženju u hladovini pod krošnjama Strossmayerovog šetališta.

Svim polaznicima je omogućen materijal za radionice te profesionalno vodstvo, a svaki polaznik po završetku radionice može svoje umjetničko djelo ponijeti sa sobom.

Svakodnevne prodajne izložbe

Osim radionica, svakodnevno od 11 do 21 sati i vikendom i blagdanom od 10 do 20 sati se mogu razgledati i kupiti originalni radovi likovnih umjetnika, članova i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Svakodnevno sudjelovanje likovnih umjetnika

Po uzoru na Pariški Montmartre, svakodnevno i neovisno o radionicama i ostalim sadržajima, likovni umjetnici, portretisti, karikaturisti, slikari, crtači, ilustratori i ostali umjetnici na licu mjesta stvaraju svoje radove koji se mogu i kupiti.

Detaljan raspored mođžete pogledati na službenim stranicama HDLU-a i TZGZ-a.


Povezano