Objavljeno

Još stižu tekstovi vezani uz Latinicu o ženstvenosti

Reakcije na Latinicu o ženstvenosti ne prestaju, a Bruno Šimleša, za kojeg smo smo rekli kako je bio jedini suvisao u toj emisiji, ponovo se oglasio na tu temu, najavivši za slijedeći tjedan i kratak tekst o muževnosti (update 18.1.2011: evo spomenutog teksta, op. ur.). U svom postu na Facebooku, kaže: “Žalosno je da većina žena celulit doživljava praktički kancerogenim i radit će svakojaka čuda da ga se riješi, ali neće napraviti apsolutno ništa da se riješe praznine koju osjećaju. Znate, kad se kaže da bi nam cilj trebao biti da nam bude ugodno u vlastitoj koži, to se ne misli doslovno. Kad bismo malo manje vremena proveli peglajući kožu i kartice, a malo više srca i umove, svi bismo bili mnogo sretniji.”

A ako ste propustili neke od dosadašnjih reakcija, podsjećamo Vas na osim VOXovog do sada izašlo štivo:

  • Ž kao feminizam – Anda Bukvić, planB (“Feminizam se najbolje se i najjasnije dade definirati kao radikalna ideja da žena ima iste ljudske kapacitete kao muškarac, odnosno, ideja da su i žene ljudi. Sad ruke gore, tko nije feminist!”)
  • U potrazi za izgubljenom ženstvenošćuVesna Kesić, kulturpunkt.hr (“Spomenuta je Latinica zorno potvrdila nalaze Mead – ženstvenost kao osobinu ličnosti i temperament smišljaju nadobudni društveni arbitri, pa se utoliko i sama Latinica pretvorila u neko ogledno laboratorijsko pleme koje upravo smišlja kako da žene budu ženstvene.”)
  • Natrag u pećinu – Đurđa Knežević, ZaMirZINE (“Sve to skupa nalikovalo je nekakvoj perverznoj vježbi u tome tko će ispaliti najgori stereotip, najgluplji seksizam.”)

Povezano