Objavljeno

Izabrani finalisti/ce 7. Organa Vida

Natječaj festivala fotografije Organ Vida na temu Granice trajao je nešto više od mjesec dana, a za to se vrijeme prijavilo preko 300 domaćih i inozemnih fotografskih projekata iz čak 47 zemalja svijeta. Na festivalu će u rujnu, u Galeriji Klovićevi Dvori, svoje radove predstaviti:

Michel Le Belhomme (Francuska), Arnau Bach (Španjolska), Myriam Meloni (Španjolska), Daesung Lee (Francuska), Aras Goekten (Njemačka), Anton Polyakov (Moldavija), Lana Mesić (Nizozemska), Tommaso Tanini (Italija), Paolo Ciregia (Italija) Alnis Stakle (Latvija). Najviše prijava pristiglo je iz Hrvatske, potom Velike Britanije, Italije, Francuske te Njemačke.

Finaliste/ice je odabrao žiri koji čine vrlo značajna imena inozemne i domaće fotografske scene koji će u rujnu posjetiti Zagreb: Roger Ballen, Simon Bainbridge, Rob Hornstra, Michael Famighettii, Alessandro Imbriaco, Hannah Starkey i Sandra Vitaljić.

Ovogodišnji izbor projekata je raznolik. Iako prevladavaju istraživački projekti dokumentarno-konceptualnog pristupa, konačni izbor odražava različite načine razmišljanja o pojmu granica, kako u pogledu teme tako i pristupa.

Uz deset finalista, festival Organ Vida će u svojm katalogu predstaviti pet dodatnih, posebno pohvaljenih projekata čiji su autori Jean—Christophe Guillaume (Francuska), Emile Ducke (Njemačka), Emanuele Occhipinti (Ujedinjeno Kraljevstvo), Andrejs Strokins (Latvia) i Olivier Lovey (Švicarska).

Festival će u rujnu postati mjesto susreta 30-tak inozemnih umjetnika/ca i stručnjaka/inja za fotografiju koji/e će se predstaviti u sklopu programa kroz predavanja, izlaganja, panele, radionice i razgovore na vodstvima kroz izložbe. U sklopu festivala održat će se predstavljanja i potpisivanja knjiga, pregledi portfolija i koncerti.

Glavnina festivalskog programa održat će se u središnjoj festivalskog lokaciji u Galeriji Klovićevi dvori, a ostatak izložbenog programa u Galerijama Kranjčar i Galeriji Zvonimir. Filmski program ugostit će Dokukino Zagreb. Detaljni pregled ovogodišnjeg i do sad najbogatijeg programa festivala objavit će se u drugoj polovici srpnja. Vizkultura

Foto: Organ Vida


Povezano