Objavljeno

Hrvatice osvojile medalje u ronjenju na dah

Izvor: Lidija Lijić Freediving (Facebook)

Na CMAS Europskom prvenstvu u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama koje se održalo u turskom gradu Kasu hrvatska natjecateljica Lidija Lijić Vulić osvojila je zlatnu medalju u disciplini Jump Blue zaronivši na 171,23m, a Mirela Kardašević broncu sa zaronom od 130,9 m, dok je bronca u disciplini ronjenje pod opterećenjem s monoperajom i stereo perajama pripalo još jednoj Hrvatici, Mihaeli Romić.

“Drago mi je da sam imala priliku zaroniti još jednom ovu disciplinu, nisu bili najbolji uvjeti, ali to je tako kod sportova na otvorenom i to daje dodatnu čar svemu. Bilo je izuzetno hladno, što je koštalo mnoge natjecatelje i malo razrijedilo konkurenciju, po hladnoći je puno teže pripremiti zaron. Dala sam zaista sto posto u ovom zaronu, tresla sam se na startu, ali nekako sam izvukla energiju za svoj najbolji rezultat u Jump blueu. Odličan je osjećaj zadnji put se popeti na najviše postolje, pogotovo s osobnim rekordom,” izjavila je Lidija Lijić nakon natjecanja.

Lijić je u ožujku ove godine oborila postojeći Guinnessov rekord u disciplini ronjenje na dah ispod leda s perajama u daljinu na jezeru Weissensee u Austriji.

Mihaela Romić je Hrvatskoj osigurala još jednu medalju, brončanu u disciplini ronjenje pod opterećenjem s monoperajom i stereo perajama, sa zaronom od 71 m što je nacionalni rekord. Za trećeplasiranu u disciplini Jump Blue Mirelu Kardašević ovo je druga medalja, nakon što je osvojila broncu u ronjenju pod opterećenjem bez peraja (CNF).

Hrvatska reprezentacija je tako s ukupno šest medalja najuspješnija reprezentacija na ovom prvenstvu jer osim ove dvije bronačne i jedne zlatne, koje su osvojene zadnjeg dana natjecanja, hrvatski su ronioci osvojili još jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu brončanu na početku EP-a. Novi list


Povezano