Objavljeno

Grad Zagreb najavio potpore za zadruge te male i srednje poduzetnike

Grad Zagreb najavio je da ove godine daje potpore za sedam socijalnih zadruga za devet društvenih, odnosno socijalnih projekata u ukupnom iznosu od 2,3 milijuna kuna te za internacionaliziranje poslovanja malih i srednjih poduzetnika uspješnim zagrebačkim poduzetnicima, ukupno 27 potpora u iznosu od 9,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je da ovakav vid podrške od strane Grada postoji zadnjih 16 godina, naglasivši kako sve mjere koje Grad provodi pridonose smanjenju broja nezaposlenih te čuvanju postojećih radnih mjesta. 

Pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić navela je da su potpore za zadruge u rasponu od 120 do 350 tisuća kuna namijenjene prvenstveno za troškove uređenja i zakupa poslovnog prostora, nabavu opreme, alata, inventara, repromaterijala, promociju, marketing te plaće kao početni kapital za pokretanje poslovanja na društveno odgovoran način, dok su potpore zagrebačkim poduzetnicima od 156 do 693 tisuće kuna namijenjene za savjetodavne usluge, marketinške aktivnosti te pripremu proizvoda za međunarodno tržište.

Predstavnici socijalnih zadruga ocijenili su ovaj gradski projekt iznimno važnim za jačanje konkurentnosti te za lakši pristup tržištu. Posebno su izdvojili odličnu pripremu i prethodnu edukaciju svih zainteresiranih za sudjelovanje u natječaju.

Na konferenciji su, osim gradonačelnika Bandića i pročelnice Jozić, sudjelovali; upraviteljica Zadruge saveza društva distrofičara Marica Mirić, predsjednik Zadruge Humana nova Zagreb Ivan Božić te tajnik Udruge slijepih Grada Zagreba i koordinator projekta Sapuni s točkicama Goran Denis Tomašković.

Više informacija potražite ovdje.


Povezano