Objavljeno

Dodijeljene Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike 2017.

Centar za ženske studije desetu godinu zaredom proveo je Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike smatrajući obrazovanje vezano uz ženske i rodne teme važnim dijelom novih, kritičkih znanja unutar obrazovanja na svim razinama a posebice u visokoškolskom obrazovanju.

Osnovna je nakana Nagrade ohrabriti studente i studentice svih znanstvenih i umjetničkih područja na bavljenje navedenim temama te time posredno utjecati na povećanje broja kolegija i programa sa ženskostudijskim i rodno osviještenim sadržajima.

Između 21 prijavljenog rada, Prosudbena komisija Centra za ženske studije (u sastavu dr. sc. Aleksandra Čizmešija, dr. sc. Marija Geiger Zeman i dr. sc. Nadežda Čačinovič) odlučila je dodijeliti nagrade sljedećim studenticama:

  1. nagrada je dodijeljena Magdaleni Mariji Meašić, studentici muzikologije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, za rad „Žensko“ i „protestno“ u stvaralaštvu Pussy Riot; mentorica dr. sc. Mojca Piškor.
  2. nagrada je dodijeljena Petri Župan, studentici pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za rad Stavovi studenata pedagogije o feminističkoj koncepciji majčinstva; mentorica doc. dr. sc. Barbara Kušević.
  3. nagradu dijele:

Rea Jozić i Darija Željko, studentice prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, za rad  „Možete poljubiti mladu“ – statusna prava žena kroz prizmu karakterističnih kultura; mentor doc. dr. sc. Vanja-Ivan Savić, i Tena Novak, studentica portugalskog jezika i književnosti i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za rad Mozambička književnost i rodna politika; mentorica dr. sc. Maša Grdešić i dr. sc. Majda Bojić.

Svečana dodjela Nagrade održati će se 21. studenog 2017. u 18 sati, u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke, u prostoru Centra za ženske studije, Dolac 8, Zagreb.


Povezano