Objavljeno

Dodijeljena Nagrada za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

U utorak 20. studenog 2018. u prostoru Centra za ženske studije, u sklopu 12. Dana Marije Jurić Zagorke, dodijeljena je Nagrada za studentski rad na temu ženske i rodne problematike.

Centar za ženske studije jedanaestu godinu zaredom proveo je Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike smatrajući obrazovanje vezano uz ženske i rodne teme važnim dijelom emancipatornih i kritičkih znanja unutar obrazovanja na svim razinama, a posebice u visokoškolskom obrazovanju. Osnovna je nakana Nagrade ohrabriti studente i studentice svih znanstvenih i umjetničkih područja na bavljenje navedenim temama te time posredno utjecati na povećanje broja kolegija i programa sa ženskostudijskim i rodno osviještenim sadržajima.

Između 18 pristiglih radova, prosudbena komisija Centra za ženske studije (u sastavu prof. dr. sc. Aleksandra Čizmešija, prof. dr. sc. Nadežda Čačinovič i dr. sc. Mirjana Adamović) dodijelila je nagrade sljedećim studenticama:

Prva nagradaje dodijeljena Katrin Katarini Radovani, studentici slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, za rad  “Ono. Što. Vam. Nismo. Rekle: I. čin Crvena haljina; mentorica izv. prof. dr. sc. Leonida Kovač (teorijski dio rada), izv. prof. art. Ksenija Turčić (likovni dio rada) i Josipa Bubaš (strukturiranje performansa).

Druga nagrada je dodijeljena Marti Baradić, studentici komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za rad Costruiamo la nostra storia: odjeci drugovalnog feminizma u napuljskoj tetralogiji Elene Ferrante”mentor red. prof. dr. sc. Dean Duda i komentorica doc. dr. sc. Maša Grdešić.

Treća nagrada je dodijeljena Nataliji Ivi Stepanović, studentici komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za rad “Četvrta priča o čitanju ili lezbijka kao otporna čitateljica”; mentorica doc. dr. sc. Maša Grdešić.


Povezano