Objavljeno

Britanska ultramaratonka srušila rekord na 431 km, istovremeno izdajala mlijeko za dijete

Britanska ultramaratonka Jasmin Paris postala je prva žena koja je pobijedila na utrci izdržljivosti dugoj 431 km, a tijekom utrke je na kontrolnim punktovima izdajala mlijeko za svoju kćer.

Unatoč tome što je kod kuće ostavila dovoljno smrznutog mlijeka za svoju 14-mjesečnu kćer, Paris je rekla kako se tijekom utrke izdajala da ne bi dobila mastitis. “Iako sam tijekom utrke gotovo ostala bez mlijeka, svejedno sam izdajala na četiri od pet kontrolnih točaka”, rekla je.

Montane Spine Race smatra se jednom od najtežih utrka izdržljvosti u Europi. Natjecatelji/ce su dvije trećine utrke proveli u mraku i nosili sa sobom svu opremu i zalihe.

Paris je istrčala utrku za 83 sata, 12 minuta i 23 sekunde, oborivši time prethodni rekord muškog trkača za čak 12 sati. Za vrijeme cijele utrke, odspavala je samo 3 sata.

“Kad sam došla do posljednjeg dijela, počele su mi se priviđati životinje iza svake stijene i morala sam se podsjećati da su to što vidim – halucinacije,” rekla je Paris, koja trenutno dovršava doktorat na Sveučilištu u Edinburghu. ABC


Povezano