Objavljeno

Batwoman, Wonder Woman i Catwoman novosti

Batwoman je prije 50-ak godina bila koncipirana kao ljubavni interes za svog muškog pandana, Batmana. Karijera joj nije dugo trajala i “ubijena” je 1979, da bi se ponovo pojavila 2006, te se konačno i prošle godine vratila u velikom stilu (Batwoman:Elegy, Batwoman #0)  i to kao gay super junakinja. Pitamo se da li je to razlog što, za razliku od mnogih svojih kolegica u fahu, Batwoman ne ide u akciju obučena kao striperica, već ima praktičniji kostim? Doduše, i Wonder Woman je prošle godine dobila ugodnije šuze i jaknu.

Priča najnovijeg Batwoman stripa ima problematičnih dijelova, o čemu piše VenusZine, ali za sada pustimo to na stranu i pozdravimo veće prisustvo snažnih ženskih likova u superherojskom žanru stripa.

A sa papira skočimo na ekran: Najnovije vijesti su da je NBC naručio Wonder Woman pilot epizodu od Davida E. Kelleya (tvorca Ally McBeal), kao i da će novo  utjelovljenje Catwoman u Nolanovu The Dark Knight Rises glumiti Anne Hathawey. I dok su se dečki već počeli kladiti o tome da li će ovo biti najseksi Catwoman ikad (pregled na squidoo.com: Julie Newmar, Lee Meriwether, Eartha Kitt, Michelle Pfeiffer, Halle Berry), Kate Torgovnick za ABC news donosi 8 manje poznatih činjenica o Catwoman, i pita se kada ćemo moći gledati film o Catmanu, koji se kao Selenin brat pojavio u stripu iz 1952? Hell yeah, hoćemo i Catmana!


Povezano