Objavljeno

Anita Sarkeesian pokreće novi serijal o muškosti u video igrama

Popularni YouTube serijal Tropes vs. Women koji je izazvao kontroverze, ali i zbog kojeg je Sarkeesian bila izložena prijetnjama, slijedit će novi projekt koji će istraživati predstavljanja muškaraca i muškosti u video igrama, piše The Guardian.

Projekt je otkriven u godišnjem izvješću njezine organizacije Feminist Frequency, kao i plan da pokrene i serijal s fokusom na pozitivne primjere ženskih likova u video igrama, nastavljajući i dalje ukazivati na one negativne u novim epizodama postojećeg serijala.

Nadalje, kako se navodi u izvješću, negativna iskustva zlostavljanja na internetu tijekom 2014. godine, potaknula su proširenje fokusa organizacije Feminist Frequency koja će se od sad baviti i „zagovaranjem dokidanja mržnje i zlostavljanja, analizirajući i unaprijeđujući svijest o funkcioniranju rodnog zlostavljanja na internetu“.

Ističe da je zlostavljanje na internetu postojalo i puno prije Gamergatea, ali da je pojava te online kampanje uzrokovala povećani intenzitet govora mržnje usmjerenog prema ženama.

„Privatno, s internet feministkinjama radim na strategiji dugoročnog rješavanja problema epidemije internetskog nasilja i stvaranja mehanizama podrške. Surađujem i s tvrtama koje se bave tehnologijom i video igrama u pokušaju rješavanja problema internetskog zlostavljanja u njihovim zajednicama“, pojašnjava Sarkeesian planove za 2015. godinu.


Povezano