Život umjetnosti – poziv za prijavu radova na temu fotografije

Uredništvo časopisa Život umjetnosti (109-2021) poziva sve zainteresirane autore/ice na prijavu znanstvenih i stručnih radova.

Tematski broj časopisa posvećen je raznovrsnim vidovima fotografije, uz naglasak na značenje i znanje koje ovaj medij prenosi i potiče, te na kritičku revalorizaciju razvoja i uloge koju fotografija ostvaruje u društvu.

U obzir dolaze prilozi koji na inovativan način interpretiraju fotografsku percepciju u svim područjima i razdobljima ljudskih djelatnosti, njezin društveni angažman i sposobnost iniciranja dijaloga s onim već postojećim, pronađenim i istraženim.

Tematski broj časopisa dio je aktivnosti koje se provode u sklopu projekta Ekspozicija – Teme i aspekti hrvatske fotografije od 19. stoljeća do danas, uz financijsku podršku Hrvatske zaklade za znanost (IP-2019-04-1772). Urednice tematskog broja su Sandra Križić Roban i Ana Šverko.

Rok za predaju finalnih radova je 1. rujna 2021. godine. Prihvaćaju se prilozi na hrvatskome ili engleskome jeziku. Upute za autore te više informacija o profilu i standardima časopisa potražite na mrežnim stranicama časopisa https://zivotumjetnosti.ipu.hr/onama/

Dodatna pitanja i informacije: zivot-umjetnosti@ipu.hr / skrizic@ipu.hr


Povezano