“Zemaljske stanice”: Otvoreni poziv za razvoj inovativnih umjetničkig radova

Bacači Sjenki, FRU i udruga Domino pozivaju izvedbene umjetnike, znanstvenice, intermedijalne umjetnike i umjetničke skupine da predlože svoje izvedbene ideje u njihovim početnim ili složenijim razvojnim fazama koje bi željeli razvijati s timom međunarodnih kazališnih profesionalaca, producenata i pedagoga, okupljenima kako bi im pomogli u provjeri svojih umjetničkih, izvedbenih i produkcijskih vizija sa što više motrišta. 

Proces Zemaljskih stanica u osmišljavanju intermedijskih i interkulturalnih projekata izvedbenih umjetnosti kombinira najnovije komunikacijske tehnologije s 3000 godina kazališne tradicije i znanja kroz dvije trodnevne intenzivne radionice te daje mogućnost razvoja njihovih projekata od samog koncepta do faze distribucije. 

Izabrani projekti će proći dvije faze razvoja s mentorima: s 1. radionicom od 22. do 24. listopada u Sjevernoj Makedoniji te s 2. radionicom od 17. do 19. prosinca u Republici Hrvatskoj. Ove godine Zemaljske stanice će se odvijati hibridno: preko platforme Zoom i uživo s publikom na predavanjima u dvoranama u Skopju i Zagrebu. 

Više o projektu i prijavama saznajte na: https://bacaci-sjenki.hr/zemaljske-stanice-otvoreni-poziv-za-razvoj-inovativnih-umjetnickih-radova/


Povezano