Tabor Film Festival: prva festivalska edukativno-profesionalna rezidencija

Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane autorice i autore da prijave svoje filmove na 20. izdanje i pridruže se filmskom taborovanju u dvorcu Veliki Tabor, koje će se ove godine održati od 7. do 10. srpnja.

Na natječaj za prijavu filmova u međunarodnu i domaću konkurenciju natjecateljskog programa festivala mogu se prijaviti filmovi u trajanju do 30 minuta u kategorijama: igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni film, kao i filmovi hibridnog žanra, a koji su nastali nakon 1. siječnja 2020. godine. Natječaj je otvoren do 25. travnja 2022., a prijavnici možete pristupiti ovdje.

Novost Tabor Film Festivala je pokretanje edukativno-profesionalne platforme pod nazivom TaborPRO, prve takve umjetničke i edukativne prakse u Krapinsko-zagorskoj županiji, usmjerene na umrežavanje i usavršavanje zajednice mladih filmaša. Ove će godine Tabor na pet dana postati profesionalna rezidencija za odabrane studentice i studente završnih godina akademija i filmskih škola iz regije, s naglaskom na razvoju prvog profesionalnog kratkometražnog filma nakon završetka studija. Osim radionice s mentorima za scenarij i produkciju, sudionici će imati priliku pitchirati svoje projekte pred žirijem i osvojiti vrijedne produkcijske nagrade.

Koordinatorica platforme TaborPRO je Anita Čeko, diplomirana filmska dramaturginja, redateljica i scenaristica te aktivna članica Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela te Kinokluba Zagreb. I ovaj je natječaj otvoren do 25. travnja, a zainteresirani polaznici detalje o radionici i uvjete prijave o TaboruPRO mogu pronaći u prijavnici koja se nalazi ovdje.


Povezano