Rezidencija u New Yorku – Kuća Neda 2023.

Kuća Neda je rezidencijalni program u Brooklynu, NY namijenjen LGBTIQ osobama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Crne Gore.

Održava se jednom godišnje u trajanju od četiri tjedna. Sudionici_e programa imaju priliku raditi istraživanje iz područja po njihovom izboru. Program pokriva puni trošak putovanja, smještaja, zdravstvenog osiguranja i izdavanja vize.

Nedina kuća je jednosobni stan veličine 40m2 u Williamsburgu (Brooklyn) koji je dostupan na korištenje rezidentima_cama u dogovorenim datumima. U stanu se nalazi kuhinja, kupaona, spavaća soba, dnevna i radna soba.

Rezidenti_ice su pozvani_e koristiti ovaj program za slobodno istraživanje, bez obaveze da produciraju novi rad ili izložbu. Po završetku programa, rezident_ica bit će pozvan_a da svoje iskustvo predstavi u Galeriji Miroslav Kraljević.

Prijaviti se mogu osobe u bilo kojoj životnoj dobi, starije od 21 godinu. Organizatori posebno naglašavaju da su dobrodošle osobe u starijoj životnoj dobi. Program je namijenjen cis ženama, trans, interspolnim i rodno varijantnim osobama.

U selekcijskom procesu sudjelovat će nezavisni žiri. Kandidati_kinje koji_e uđu u uži krug, bit će pozvani_e na intervju.

Prijave su otvorene do 1. lipnja 2023. Prijava je dostupna na ovom linku.

Odabrani rezidenti_ice bit će obaviješteni_e o odluci žirija najkasnije 10. lipnja 2023.


Povezano