Regionalna ljetna aktivistička škola od 18. do 24.7.

Omladinski centar CK13, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Gong i Danes je nov dan organiziraju Regionalnu ljetnu aktivističku školu koja će se održati od 18. do 24.7.2022. u Sremskim Karlovcima za sudionice i sudionike iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Ukoliko želiš saznati više o društvenom aktivizmu i održivosti aktivističkog djelovanja, steći nova znanja i vještine građanskog samoorganiziranja, ako želiš upoznati vršnjake iz regije koji jednako kao i ti žele pozitivne promene u društvu – onda je ova regionalna ljetna aktivistička škola pravo mjesto za tebe. 

Očekuje te sedmodnevni program koji će uključiti teoriju, principe i praksu aktivističkog samoorganiziranja i djelovanja u različitim ali međusobno povezanim područjima, kao što su ekologija, feminizam, antiratni aktivizam, građanska participacija i kreiranje javnih politika. Dobit ćeš priliku nadograditipostojeće znanje i usavršiti vještine koje posjeduješ ili koje nisi ni znala_o da ih već imaš, kao i da upoznati druge i razmijeniti svoja razmišljanja, interese, znanja i iskustva.

Tko se može prijaviti?

Ako imaš između 18 i 30 godina i živiš u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji, ako osjećaš potrebu i imaš volju da mijenjaš svijet nabolje – prijavi se! Ova škola želi te potaknuti da napraviš prve aktivističke korake, a ako ti aktivističkog iskustva ne nedostaje – da napraviš korak naprijed, ustraješ ili pokreneš novu inicijativu.

Određeno znanje i prethodno iskustvo nije neophodno. Prednost pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje u obrazloženju prijave pokažu visoku razinu motivacije za društveni aktivizam i društvene promjene i kojima bi škola najviše koristila.

Logističke informacije

Radni jezici škole su srpski i hrvatski. 

Troškove putovanja, smještaja i hrane pokrivaju organizatori škole.
Smeštaj će biti organiziran u višekrevetnim sobama u Ekološkom centru Radulovački.

U skladu s politikama nenasilja i vizijom drugačijeg svijeta, ishrana tokom škole bit će veganska.

Sve sudionice i sudionici škole će nakon završene škole dobiti Youthpass certifikat

Kako se prijaviti?

Ukoliko ti sve dosad napisano zvuči zanimljivo, možeš se prijaviti popunjavanjem formulara dostupnog na ovom linku: https://forms.gle/oYMcyHTiiUdn3K3Y9

Za dodatna pitanja i informacije, slobodno se javi na e-mail:

Za sudionice_ke iz Srbije: office@ck13.org
Za  sudionice_ke iz Hrvatske: croatia@yihr.org     
Za  sudionice_ke iz Slovenije: maja@danesjenovdan.si 

Rok za prijavu: 26. lipnja 2022.


Povezano