Radionica tehničke produkcije u Pogonu

Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva zainteresirane pojedince da se najkasnije do 16. rujna 2019. godine prijave za sudjelovanje na “Radionici tehničke pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih programa u kontekstu institucija koje implementiraju model sudioničkog upravljanja”.

Program radionice namijenjen je pojedincima bez ili s malo iskustva u području tehničke provedbe događanja te pojedincima koji su u trenutku prijave članovi/-ice i/ili zaposlenici/-ice organizacija civilnog društva (udruge ili umjetničke organizacije), uz uvjet da je OCD registrirana u Republici Hrvatskoj.

U sklopu radionice stječu se znanja iz osnova tehničke produkcije i scenografije događanja, Rigginga, osnova audio produkcije, video sustava te osnova scenske rasvjete.

Program radionice

Program radionice namijenjen je pojedincima bez ili s malo iskustva u području tehničke provedbe događanja, a sastoji se od 5 modula, svaki u trajanju od 3 dana, koji će se održavati u Pogonu Jedinstvo, u Zagrebu, a prema sljedećem rasporedu:

1. modul: Osnove tehničke produkcije i scenografija događanja (organizacija i planiranje događanja, tehnički rider, scenografija) 23. – 25. listopada 2019.

2. modul: Rigging (osnove statike aluminijskih truss greda, postavljanje pozornice, spajanje jednostavnih konstrukcija) 27. – 29. studenog 2019.

3. modul: Osnove audio produkcije (osnovna teorija zvuka, ozvučenje, razglasi, spajanje opreme) 4. – 6. prosinca 2019.

4. modul: Video sustavi (uvod u video tehniku i tehnologiju, digitalna tehnika za reprodukciju, prikaz pokretne slike) 22. – 24. siječnja 2020.

5. modul: Osnove scenske rasvjete (dizajn i tehnologija svjetla u praksi, programiranje rasvjete) 19. – 21. veljače 2020.

U prijavnici se kanidati/-kinje mogu prijaviti za sudjelovanje na jednom ili više modula radionice. Pogon će omogućiti sudjelovanje ukupno 20 sudionika/-ica po modulu. Sudionici sami snose eventualne troškove smještaja i prijevoza.

Više informacija pronađite ovdje.

Radionica se održava u sklopu projekta „Svi za Pogon – Pogon za sve!“ sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad, a uz Pogon, na projektu kao partneri sudjeluju Grad Zagreb i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva.


Povezano