Radionica “Feministička dramaturgija”

Carmen Beuchat, Two Not One, 1975. (foto: Wikimedia Commons)

Otvorene su prijave za radnu grupu Feministička dramaturgija koja nastaje u suradnji Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) i Kulturpunkta.

Poziv je otvoren za dramaturge_inje i umjetnike_ce, kritičare_ke i sve koje zanima pisanje i reflektiranje o filmu, studente_ice i kulturne radnike_ce umjetničkih i društveno-humanističkih opredjeljenja, kao i sve ostale koji imaju interes za probleme koje istražujemo kroz ovaj program.

Radnu grupu vodi beogradska plesna umjetnica i autorica Ana Dubljević, a održavat će se 29. i 30. lipnja od 15 do 19 sati u prostoru Centra mladih Ribnjak.

Rad grupe baziraće se na tekstualnim materijalima knjige Feministički pornopejzaži. O feminističkom dramaturškom mišljenju u praksi plesa i performansa Ane Dubljević. Knjiga nas poziva da, kao polazište za refleksiju i diskusiju, posmatramo (feminističku) dramaturgiju, ne samo kao produkciju značenja na sceni, već i šire, kao zajedničku praksu mišljenja-osećanja unutar procesa stvaranja, organizacije, produkcije i diseminacije dela. Poglavlja koja se bave pejzažnom dramaturgijom kao primerom mogućeg scenskog dramaturškog modela, zatim mikropolitikama unutar procesa, kao i principima feminističkog dramaturškog mišljenja koje autorka mapira u sopstvenom praktičnom radu, poslužiće kao problemska platforma za rad grupe.

Prijave se šalju putem maila s naslovom “Feministička dramaturgija”. U prijavi je potrebno napisati nekoliko rečenica o sebi i svojoj motivaciji za sudjelovanje. 

Više o radionici i voditeljici pročitajte ovdje.


Povezano