queerANarchive: Poziv na rezidenciju u Splitu

queerANarchive otvara poziv studentima_icama, mladim umjetnicima_ama, kustosima_icama koji u svojim umjetnički, istraživačkim i kustoskim praksama pokazuju interes za arhivima i arhivskim praksama. Poziv je otvoren za rezidencijalni program W/ri/gh/ting Archives through Artistic Research – Co_Lab #1 koji će se održati u Splitu od 19. do 24. lipnja 2023. godine, te za koji se može prijaviti zaključno s 9. lipnja. 

U fokusu programa su pitanja reprezentacije, naracije, medija i materijalnosti arhiva, s naglaskom na osobnim arhivima, u širem kontekstu kvir arhiva. Metodološki, program će se realizirati kroz niz umjetničkih zadataka kao načina stvaranja znanja, tj. istraživanjem kroz metode, strategije i prakse koje su umjetničke, te koje kao takve utječu na to kako postavljamo istraživačka pitanja, ali i kako konceptualiziramo, predstavljamo i diseminiramo rezultate istraživanja. 

Prijavni obrazac nalazi se na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-fH-tNCVSVuOMtPLxcrv721iySZw0aUUUR9Nl2XSf7gd8ZA/viewform


Povezano