Prijavite se za sudjelovanje na Školi transnacionalnog aktivizma

Organizacija European Alternatives poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na radionicama koje će se kroz 2019. godinu održati u sklopu Škole transnacionalnog aktivizma čiji je cilj okupljanje sudionika/ca različitih disciplina u eksperimentiranju i istraživanju radikalno demokratskih vizija politika izvan nacionalnih granica. Prijave su otvorene do 22. travnja 2019. godine.

Prijaviti se mogu sve osobe iznad 18 godina, s dobrim znanjem engleskog, prijašnjim iskustvom u aktivizmu ili razmišljanjima na temu migracija, digitalnih prava, feminizma, rodova, klimatskih promjena, te mogućnošću prisustva na svim radionicama.

Škola je zamišljena kao trodnevne radionice koje se odvijaju u lipnju u Varšavi (Poljska),  u rujnu u Rijeci (Hrvatska), te u studenom u Palermu(Italija), a kombinirat će predavanja, participativne tečajeve i javne događaje. Konačni rezultati radionica prikazat će se na Transeuropa Festivalu 2019, koji se održava u Palermu.

European Alternatives transnacionalna je organizacija civilnog društva i građanski pokret koji promovira demokraciju, jednakost i kulturu izvan nacionalnih granica. Surađujući s grupom mislioca i aktivista pokreće Školu transnacionalnog aktivizma kojom želi podržati novu generaciju aktivista i aktivistkinja koji će predvoditi javnu debatu u svijetu, te inspirirati druge u ideji da jedino promišljanje izvan nacionalnih granica može potaknuti sistematske promjene u politici, ekonomiji, ekologiji, obrazovanju i kulturi za ljude koji žive u i izvan Europe.

Sudjelovanje je besplatno, a polaznicima/ama su osigurani smještaj i hrana. Prijaviti se možete najkasnije do 22. travnja 2019. godine.

Više informacija o natječaju kao i link za prijavu na radionice dostupni su ovdje.


Povezano