Poziv za prijave na Zelenu akademiju 2020.

Deseto izdanje Zelene akademije održat će se u Komiži na Visu od 21. do 26. kolovoza u organizaciji Instituta za političku ekologiju, uz potporu Heinrich Böll Foundation, Open Society Initiative for Europe i Green European Foundation.

Pod naslovom “Budućnost je naša”, Zelena akademija će se baviti gradovima i općinama kao prostorima za progresivne političke promjene. Sudionici će raspravljati o transformativnim mogućnostima, inovativnim rješenjima i institucionalnim praksama koje mogu osigurati ekološku održivost, gospodarstvu unutar granica planete i pravednoj tranziciji. Dinamični i interaktivni program sastoji se od radionica, debata i predavanja te predviđa dublje bavljenje temom političkih promjena na lokalnoj razini.

Organizatori nude mogućnost smještaja u hotelu i dva obroka dnevno te pokrivaju troškove putovanja u iznosu do 250 eura.

S obzirom na kratki rok, potrebno je poslati kratki životopis na engleskom (do 1 str.) i motivacijsko pismo (max. 2000 znakova) te kontakte dviju osoba koje vas mogu preporučiti za sudjelovanje u programu (poželjno je da su te osobe i same bivši sudionici Zelene akademije).

Prijave se šalju na ipe@ipe.hr do 18.08.2020. u 16:00 CET.

Više informacija dostupno je na stranici organizatora.


Povezano