Poziv na sudjelovanje na interdisciplinarnoj umjetničkoj rezidenciji

Međunarodni centar istraživačkih umjetnosti – RUK poziva međunarodne umjetnice i stvaraoce (dizajnere, znanstvenice) čije prakse isprepliću umjetnost, znanost i tehnologiju na sudjelovanje u rezidencijalnom programu 2021.

RUK-ov rezidencijalni program spaja kreativnost i raznolikost umjetničkih pristupa s inovativnim tehnologijskim djelatnostima kako bi doprinijeli kritičkim i novim razumijevanjima tehnologije, njenog sveprisutnog utjecaja i radikalnog potencijala. Štoviše, jedan od glavnih ciljeva RUK-a je proširiti kulturne i ekonomske horizonte te pridonijeti novoj proizvodnji znanja.

Program namjerava podržati umjetnike i kreatore za koje je suradnja, multidisciplinarni pristup i eksperimentiranje dio njihovog radnog procesa. Poziv je usmjeren entuzijastičnim umjetnicima i kreatorima koji se žele pridružiti RUK-ovom timu u drugačijem promišljanju tehnologije.

Trajanje rezidencije je od 2 do 4 tjedna, u razdoblju od prosinca 2020. do svibnja 2022. godine. Rezidenti mogu birati između lokacija u Sloveniji (Trbovlje i/ili Koper i/ili Maribor).

Rezidencija uključuje:

1) umjetnički honorar: 450 € tjedno

2) osiguran smještan

3) doprinos za putne troškove na individualnoj bazi

Umjetnici u suradnji s mentorom iz odabrane tvrtke istražuju potencijal proizvoda, projekata i procesa u tvrtki i načine kako umjetnička praksa može razviti postojeći potencijal. Opseg i metoda rada je fleksibilna i dogovara se s pojedinim rezidentom.

Prijave se šalju na elektroničku adresu ddt.lab@mcruk.si s naslovom ‘Application for RUK residency’. Prijava treba sadržavati životopis, tri recentna primjera vašeg rada, te idealne datume rezidencije.

Rok za prijavu je 1. prosinca 2020.


Povezano