Poziv na dostavu radova – “Razveži vezu: Redefiniranje normativnosti u ljubavi”

Fotografska udruga ORGAN VIDA i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, organizacije poznate po međunarodno priznatom festivalu fotografije ORGAN VIDA i trijenalu Ekstravagantna tijela, rujan 2019. obilježavaju u znaku ljubavi i donose zajednički program.

Okosnica programa će biti dvodnevna međunarodna konferencija “Razveži vezu: Redefiniranje normativnosti u ljubavi” na kojoj će sudjelovati govornici_e različitih kulturno-umjetničkih, društvenih, političkih i drugih pozadina. U želji za što većom različitošću govornika_ica iz svijeta, organizacije raspisuju međunarodni poziv istraživačima_icama, umjetnicima_cama i ljubavnicima_cama za sudjelovanje na konferenciji koja će se održati 20. i 21. rujna 2019. u velikoj dvorani Kina Europa u Zagrebu. Konferencija će biti otvorena za javnost, a organizatori_ce će uskoro najaviti i imena glavnih gostiju.

Cilj konferencije je istražiti različite poglede na sve što ljubav može biti. Iako je ljubav emocija koju doživljavamo više-manje svi na ovoj planeti, načini na koje živimo našu seksualnost i intimnost, kako tvrdi Lauren Berlant, “dubinski su oblikovani teorijama”. Psihoanalitičke teorije dugo su nudile dominantna objašnjenja seksualnosti, subjektivnosti i žudnje, no druga tumačenja mogu se pronaći “u estetici, religiji i fantazijama masovne i popularne kulture, koja uglavnom nisu realistična, ali često tvrde da su baš one pronikle u srž emocionalnih istina o prirodi i snazi ljubavi”.

Rok za slanje sažetaka (do 500 riječi) i životopisa je 15. svibnja 2019. u ponoć.

Prijave se šalju na email adresu: conference@organvida.com

Više informacija pronađite ovdje.


Povezano