Poziv na audiciju za suvremeni glazbeni kolektiv ARKTIK

Otvoren je poziv za sve zainteresirane umjetnike i umjetnice na prvu audiciju za članove i članice budućeg suvremenog glazbenog kolektiva ARKTIK. Prijave se zaprimaju do 5. prosinca, no audicije se nastavljaju trajno u potrazi za zanimljivim glazbenicima/ama i performerima/cama.

Glazbeni kolektiv ARKTIK će u organizaciji Hrvatskog radija svoju svjetsku premijeru imati povodom međunarodnog rođendana umjetnosti 17. siječnja 2019. u Laubi u živom prijenosu na 20-ak europskih radio postaja.

Kolektiv će tijekom prosinca održavati audicije u Zagrebu i početi s probama. U slučaju prevelikog broja prijava selekcija će se obaviti kroz dva kruga audicije.

Non 5. prosinca audicije se nastavljaju trajno u potrazi za zanimljivim glazbenicima i performerima, obrazac za prijavu ostat će aktivan i javno dostupan, ali oni koji se prekasno pridruže imaju manje šanse za nastup na rođendanu umjetnosti i svjetskoj premijeri kolektiva. Nastupi su honorirani po dogovoru s primljenim članovima/cama nakon audicije.

Na audiciju su pozvani/e zainteresirani/e istraživači/cee improvizacije u sljedećim kategorijama:

– instrumentalisti/kinje na najrazličitijim glazbenim instrumentima,
– kreatori/ce zvuka na neobičnim ručno rađenim instrumentima uključujući i 09:00uporabnim predmetima,
– vokalisti/ce i pjevači/ce,
– beat box izvođači/ce,
– performeri/ce tekstom

Glazbeni kolektiv ARKTIK osniva i vodi multidisciplinarna umjetnica Vesna Mačković. Kolektiv će djelovati kao dio umjetničke organizacije ARKTIK – Institut za budućnost o kojoj se detaljnije možete informirati putem službenih mrežnih stranica ili putem Facebook stranice.

Glazbeni kolektiv ARKTIK bavit će se suvremenom improviziranom glazbom, eksperimentima zvukom, glasom i tekstom.

Radovi koji će se stvarati pratit će ciljeve majčinske organizacije ARKTIK – Institut za budućnost.

Obrazac za prijavu možete ispuniti ovdje, a organizatorice audicije pozivaju da prethodno pripremite linkove na video ili audio zapise vaših dosadašnjih nastupa ili autorskih radova te životopis.

 


Povezano