Politička škola za umjetnike 2020.

Želiš kroz umjetnost govoriti o društvenim problemima? Iskustvo ti govori kako je doseg takvog angažmana jalov? Umjetnica si, ali moraš raditi izvan sfere umjetnosti da bi preživjela? Kapitalizam ti dere kožu i želiš vidjeti kako izgleda alternativa? Voljela bi naučiti što zapravo znači klasa i zašto nam je klasna teorija nužna da razumijemo društvo u kojem živimo? Zanima te povijest socijalizma kao ideologije i radničkog pokreta kao političke snage? Smatraš da je emancipacija žena neodvojiva od teorijskog i praktičnog promišljanja radikalnih društvenih i ekonomskih promjena? Muči te pitanje radničke borbe i mogućnosti organiziranja u suvremenim uvjetima? Želiš ojačati svoju argumentaciju za raspravu s desničarima i zagovornicima kapitalizma?

Sudjeluj u programu “Političke škole za umjetnike i sve zainteresirane”! Škola je namijenjena svima koji žele steći uvid u osnovne teorijske koncepte i historijat kapitalističkih društvenih odnosa, kao i njihovu socijalističku alternativu.

Strukturirana je u 5 trodnevnih vikend sesija, a održava se od 6. ožujka do 8. svibnja 2020. Izlaganja predavačica i predavača, kao i terenska predavanja, bit će popraćena raspravama koje će se temeljiti na unaprijed zadanoj literaturi.

Škola je besplatna. Održava se u Zagrebu, a broj polaznika je ograničen. Mogućnost redovnog pohađanja obrazovnog programa, priprema za svaki susret i spremnost na sudjelovanje u kolektivnom radu, temeljni su kriteriji za odabir polaznica i polaznika. Od polaznika i polaznica ne traži se posebno predznanje.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, godina rođenja, obrazovanje (formalno i neformalno), ustanova (ako ste zaposleni ili studirate) ili organizacija (ako ste aktivni u nekoj od organizacija ili kolektiva) te kraće motivacijsko pismo (do dvije kartice) u kojemu ćete izložiti koliko ste upoznati s temama i kontekstom, zašto vas škola zanima i što od nje očekujete. Prethodno poznavanje problematike i dosadašnji angažman nisu kriterij selekcije sudionika, već će nam pomoći da nastavu prilagodimo stupnju predznanja. Motivacija i interes bit će ključni u odabiru.

Prijave se šalju na mail: blok@blok.hr (subject: Politicka skola 2020) do 16.2.2020.

Više o programu: http://blok.hr/hr/politicka-skola-za-umjetnike


Povezano