Otvoreni upisi u program Ženskih studija 2020.

Centar za ženske studije poziva zainteresirane da se prijave na ovogodišnji jednosemestralni obrazovni program!

Prijava se sastoji od životopisa i kraćeg obrazloženja interesa za program (do 1 kartice teksta). Uz osnovne podatke, u životopisu treba navesti i informacije o formalnom i neformalnom obrazovanju, studentskom, profesionalnom statusu/zanimanju, aktivističkom djelovanju te dosadašnje interese iz područja ženskih/rodnih i feminističkih teorija i praksi.

Program će se provoditi kroz predavanja podijeljena u 11 modula i trajat će od 10. veljače do 17. lipnja 2020. godine. Nastava će se održavati u Centru za ženske studije (Dolac 8, Zagreb) dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom od 17.00 – 21.00 sati, uz eventualne promjene termina zbog praznika i dostupnosti predavača_ica. U programu će gostovati međunarodne predavačice_i te će pojedina predavanja biti na engleskom jeziku, po potrebi organizirana na alternativnim lokacijama.

Moduli su: Uvod u feminističku epistemologiju, terminologiju i ženske studije; Analitički fokusi feminističkih struja i pravaca; Historija feminizma – lokalno i regionalno u globalnom kontekstu; Reprodukcija, tijelo i režimi patrijarhata; Feministička kritika nasilja; Žene i socijalna država; Socioekonomski kontekst suvremenih feminističkih borbi; Lezbijski studiji; Queer studiji; Feministička optika kulturno-umjetničkih praksi; Feministička kritika nacionalne države i kapitalizma.

Prijave se primaju na obrazovni@zenstud.hr do 3. veljače 2020.

Više informacija dostupno je ovdje.


Povezano