Otvorene prijave na rezidencije – Women Power in Comics

Crtaš stripove, fanzine, web stripove, mange ili ilustracije? Smatraš strip medijem koji omogućava pripovijedanje priča iz perspektive žena te medijem koji vraća moć ženama? Nezadovoljna si načinom na koji su žene prikazane u mainstream stripovima i proizvodima pop kulture, posebno u jugoistočnoj Europi? Želiš pomoći u promjeni te percepcije?

Women Power in Comics – WOMCOM poziva te da tijekom rezidencija kreiraš kratke stripove uz pomoć lokalnih mentora/ica, sudjeluješ na izložbama i pridružiš se kreativnoj regionalnoj mreži koja promovira glas i perspektivu žena u stripu.

Ako te zanima stvaranje stripova koji preispituju patrijarhat, rodnu nejednakost i druge oblike društvene nejednakosti te pritom putovati i upoznati se s drugim umjetnicama sličnih interesa, ovaj rezidencijalni program je savršen za tebe.

U potrazi smo za umjetnicama koje su strastvene u pričanju priča i žele doprinjeti živopisnom svijetu stripa preispitivanjem rodnih stereotipa i raznolikošću predstavljanja u svijetu stripa. Bez obzira na to da li si specijalizirana za tradicionalnu strip umjetnost ili imaš jedinstven stil koji pomiče granice ovog medija, ne oklijevaj s prijavom. Tražimo autorice koje će donijeti nove perspektive u predstavljanje i prikaz različitih likova i nedovoljno zastupljenih glasova u stripu.

Rezidencije se održavaju u Podgorici, Crna Gora (29. svibnja – 12. lipnja 2024.) i u Zagrebu, Hrvatska (8. – 22. rujna 2024.).

Više informacija pronađi na poveznici: https://www.womcom.io/women-power-in-comics-invites-you-to-its-2024-artistic-residencies/


Povezano