Otvorene prijave na Mirovne studije

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje osobe za rad na društvenoj promjeni.

Na Mirovnim studijima cilj je demistificirati sustav, shvatiti uzroke društvenih nepravdi i razvijati pristupe za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju. Pokrenuti su i održani sa željom da promišljaju i grade alternative te potaknu sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena – kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Povezivanjem i suradnjom stvara se istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu.

Program se odvija od siječnja do lipnja kroz 130 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Omogućuje rad na osobnim vještinama potrebnim za suradnju, nudi analizu gorućih društvenih problema i upoznaje s praksama za njihovu transformaciju. Organiziran je kroz 3 modula i 7 programskih cjelina.

Kome je program namijenjen?

Nemirnima. Program je za vas ako želite aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji…

Koliko traje?

Predavanja i radionice održavaju se utorkom i četvrtkom od 18 do 21 sati te 2-3 subote tijekom trajanja programa od 10 – 17 sati, u Kući ljudskih prava, Selska 112c. Program traje od siječnja do lipnja 2019.

Koliko košta?

Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1.500 kuna za zaposlene, 1.000 kuna za studente, umirovljenike, nezaposlene. Dio navedenog iznosa (500kn) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i naših partnera. Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave, naći ćemo neko rješenje.

Kako se prijaviti?

Prijave za Mirovne studije bit će otvorene do 9.12.2018., a prijavni obrazac nalazi se u prilogu. Ispunite obrazac, pošaljite ga na prijave@cms.hr i javite se kako bi dogovorili upoznavanje.

Za više informacija pogledajte na www.cms.hr/hr/mirovni-studiji, pročitajte Osnovne pojmove, informirajte se o prošlogodišnjem programu ili nazovite 01 482 00 94 ili 091 33 00 183.


Povezano