Otvoren natječaj za Device_art festival 7.021

Mirjana Vodopija, Vibrirajući pejzaž (foto: Marcin Maziej)

Natječaj za nove umjetničke produkcije i sudjelovanje na sedmom izdanju Device_art festivala koji će se u studenom održati u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt otvoren je do 1. ožujka 2021.

Natječaj je namijenjen zainteresiranim pojedincima i kolektivima iz Hrvatske ili s boravištem u Hrvatskoj.

Device_art je međunarodni festival koji se bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti. Festival preispituje uvriježene koncepte prožimanja umjetnosti, znanosti i tehnologije te kritički interpretira i kontekstualizira uvjete produkcije, recepcije i komunikacije umjetnosti naprava. Umjetnički radovi kojima se festival bavi su na razmeđi hakiranja naprava i gadget kulture, umjetnosti i produkt dizajna, a obuhvaćaju širok spektar tema i formata – od konceptualnih provokacija i inovativnih sučelja, do utilitarističkih proizvoda, igračaka i prototipova.

Sedmo izdanje festivala provodi se u suradnji sa Sarom Donderer, Yannickom Hofmannom, Daroim Mille i Philippom Zieglerom, kustosima ZKM-a | Zentrum für Kunst und Medien u Karlsruheu, Njemačka. Osim suvremene hrvatske device_art scene, festival će predstaviti njemačke novomedijske umjetnike i dizajnere koji se na inventivan, kritički i provokativan način bave svakodnevnim tehnologijama, uređajima i strojevima otkrivajući pri tome dvosmislenost njihove funkcionalnosti. Fokus prijavljenih ideja i projekata stoga treba biti na promišljanju tehnološke naprave, nadilaženju, pomicanju ili izvrtanju njenih funkcija i svrhe, poigravanju s percepcijom i osjetilima te aproprijaciji i kritici njene korisnosti kroz ironiju i humor.

Više o načinu prijave pronađite ovdje.


Povezano