Otvoren natječaj Međunarodne mreže za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu Fare Network objavila je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za listopadske tjedne akcije “Football People Action Weeks”. 

Financijska sredstva u iznosu do 2.500,00 eura su na raspolaganju udrugama i neformalnim skupinama koje žele organizirati aktivnosti na lokalnom ili regionalnom nivou, kojima će se promovirati različitost i društvena inkluzija.

U proteklim godinama aktivnosti u sklopu ovih tjedana akcije održavale su se širom svijeta, od Argentine, Brazila, Kameruna, Meksika, Vijetnama, Tajlanda, Amerike, Južne Afrike i širom Evrope, a poznate su i po tome što su podržane od strane nekih od najvećih nogometnih imena kao što su Yaya Touré, Iker Casillas, Didier Drogba, Thomas Hitzlsperger, Marco Verratti, Giorgio Chiellini i Edinson Cavani.

Sa više od 150 000 direktno uključenih sudionika/ca, te više od 2000 aktivnosti u više od 60 zemalja, “Football People Action Weeks” je najveća kampanja ovog tipa u nogometu, dajući šansu klubovima, savezima, navijačima i nevladinim udrugama priliku da zajedno podignu glas za antidiskriminaciju i inkluziju.  

Fare Network također raspolaže i sa malim grantovima od 500,00 eura za društvene događaje kao što su turniri, panel diskusije, radionice i dr. koje nose jasne poruke na kojima se zasniva ova kampanja. 

Osim financijske podrške Fare Network pomaže sudionicima/ama da razviju program, pronađu međunarodne sudionike i unaprijede vidljivost svojih događaja. 

“Football People Action Weeks” će se ove godine održati u periodu od 10.- 24. listopada.

Krajnji rok za apliciranje je 11. kolovoz 2019.

Za male grantove možete aplicirati OVDJE

Za velike grantove možete aplicirati OVDJE


Povezano