Otvorene prijave za 22. generaciju Mirovnih studija

Centar za mirovne studije poziva sve zainteresirane da se prijave za 22. generaciju Mirovnih studija, obrazovnog programa otvorenog svima.

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje ljude za rad na društvenoj promjeni. Mirovni studiji bave se razumijevanjem uzroka društvenih nepravdi, razvijanjem pristupa za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju te vizioniranjem i isprobavanjem pravednijih praksi i modela organiziranja. Program sudionike i sudionice ohrabruje da postanu aktivni nositelji promjena – kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Tijekom 22 godine rada, s približno 700 polaznika, program stvara istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za rad na društvenoj promjeni.

Program neformalnog obrazovanja se odvija od siječnja do lipnja kroz 130 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Omogućuje rad na osobnim vještinama potrebnim za suradnju, nudi analizu gorućih društvenih problema i upoznaje s praksama za njihovu transformaciju. 

Program je za vas ako želite aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji…

Predavanja i radionice održavaju se utorkom i četvrtkom od 18 do 21 sati te 3 subote tijekom trajanja programa od 10 – 17 sati, u Kući judskih prava, Selska 112c.

Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1.500 kuna za zaposlene, 1.000 kuna za studente, umirovljenike, nezaposlene. Dio navedenog iznosa (500kn) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i naših partnera. Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave, naći ćemo neko rješenje.

Prijave za Mirovne studije bit će otvorene do 3.12.2019., a prijavni obrazac nalazi se u prilogu. Ispunite obrazac, pošaljite ga na prijave@cms.hr i nakon toga ćemo dogovoriti upoznavanje.

Više informacija pronađite na službenoj stranici.


Povezano