Natječaj za izlaganje na 35. salonu mladih

Salon mladih je tradicionalna izložba HDLU-a koja dosad broji 35 izdanja. Salon mladih pokazuje presjek scene nadolazeće generacije i omogućuje mladim umjetnicima izlaganje u reprezentativnom i značajnom galerijskom prostoru.

Kustoski koncept ovogodišnjeg, 35. izdanja ove manifestacije, odabran je temeljem javnog natječaja, a organizacijski odbor odabrao je koncept prema prijedlogu Nike Šimičić pod nazivom „Millennial“, koji se tematski odnosi na generaciju milenijalsa koju karakteriziraju digitalno doba, globalizacija, društvene mreže, perceptivna zasićenost, egocentričnost, hiperprodukcija proizvoda i osjećaja te vječita potraga za smislom, ali i svijest o društvenim problemima i ekologiji te težnja ka povratku prirodi i uspostavljanju ravnoteže.

Mogu se prijaviti vizualni umjetnici/e do 35 godina starosti, neovisno o formalnom obrazovanju, sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Mogu se prijaviti najviše 3 umjetnička djela nastala nakon 15.02.2018.  godine.

Prijavljeni radovi mogu biti svih umjetničkih disciplina u području vizualne umjetnosti. U obzir dolaze svi mediji, kao i intermedijalni i interdisciplinarni projekti.

Prijave se zaprimaju bez kotizacije.

Više o načinu prijave, kao i detaljniji opis ovogodišnje teme, pronađite na stranici HDLU-a.


Povezano