Natječaj za GIF animacije i memove na temu komunikacijskog šuma

“Komunikacijski šum” je otvoreni natječaj za GIF animacije i memove organiziran u sklopu festivala Media Mediterranea u Puli. Od prijavitelja/ica se očekuje da interpretiraju temu šuma (engl. noise) u digitalnoj komunikaciji i izrade GIF animaciju ili meme.

Komunikacijski šum može se shvatiti kao greške, omaške ili glitcheve nastale korištenjem digitalnih medija. To mogu biti slike koje se nisu učitale do kraja, korumpirane datoteke, glitchevi prijenosa uživo na Facebooku, greške na Instagramu, kriva tumačenja poruka primljenih na Messengeru, online trolanje, GIF-ovi i memovi koje ste slali ili primili u razgovoru putem interneta i slično. Zbog ubrzanog načina života često komuniciramo slikama, memovima i GIF-ovima, a mi želimo one koje vi smatrate šumom, koji su greška ili vas ometaju u komunikaciji. Možete nam poslati svoje autorske GIF animacije i memove ili možete učitati fotografije na jedan od internetskih servisa za izradu GIF animacija kao što je www.photomosh.com, odnosno koristiti gotove predloške za memove imgflip.com/memetemplates.

Radovi se šalju na mail: mediterraneafest@gmail.com s naznakom: “Komunikacijski šum”.

Radovi će biti izloženi na festivalu Media Mediterranea 21 u Puli 17. kolovoza 2019., a najbolji rad koji odabere stručni žiri bit će nagrađen novčanom nagradom od 500 kuna. Na ovoj stranici možete naći primjere za inspiraciju: giphy.com/explore/glitch. Radove možete prijaviti do 4. kolovoza.

Više informacija o natječaju pronađite ovdje.


Povezano